Canon G3411 Resetleme Nasıl Yapılır? Canon G3411 Servis Modu

Canon PIXMA G3411 tanklı yazıcılarda ekranda beliren 5B00 hata kodu, 7 kez tekrarlanan turuncu alarm ışığı veya bilgisayar ekranındaki Destek Kodu: 5B00 / P07 uyarısı, atık mürekkep sayacının (absorber counter) üst sınıra ulaştığını gösterir. Cihaz anakart üzerindeki EEPROM kilidiyle yazdırmayı tamamen durdurur. 41 yıllık teknik tecrübemizle belirtelim: G3411 serisinde resetleme işlemi yalnızca geçici bir yazılım sıfırlaması değil, alt mekanik keçelerin fiziki doyum noktasına ulaştığını bildiren donanımsal bir güvenlik uyarısıdır.
Canon G3411 Servis Moduna (Service Mode) Nasıl Alınır?
Sayacı sıfırlayabilmek için yazıcının anakartını servis protokolüne geçirmeniz gerekir. Bu işlem USB kablosu bilgisayara bağlıyken yapılmalıdır:
- Yazıcıyı açık durumdaysa Power (Açma/Kapama) tuşuna basarak kapatın.
- Stop (Kırmızı Üçgen / Durdur) butonuna parmağınızı basılı tutun.
- Stop butonunu bırakmadan, Power butonuna da basılı tutun.
- Power butonunu elinizden bırakmadan, Stop butonunu bırakın.
- Power basılı haldeyken Stop butonuna tam 5 kez peş peşe basın (her basışta yeşil ve turuncu ışıklar sırayla yanar).
- Son basışın ardından iki butonu da aynı anda serbest bırakın. Ekrandaki rakamlar kaybolup yeşil Power ışığı sabit yandığında cihaz Servis Modu konumuna geçmiştir.
İnternette dolaşan lisanssız veya kırılmış Service Tool programları G3411 modellerinde anakartın EEPROM çipini kalıcı olarak kilitler (Brick durumu). Cihaz servis moduna bir daha asla girmez ve tuşlara tepki vermez. Bu durumda yazılımla sıfırlama imkansızlaşır; anakart üzerindeki 8 bacaklı EEPROM entegresinin havya istasyonuyla sökülerek eprom programlayıcı donanımlarla yeniden flaşlanması zorunlu hale gelir.
Donanımsal Blokaj ve Sayaç Hataları
- 5B00 ve P08 Hatası: Pompa ve atık pedinin dolmasıyla oluşan sistem kilitlenmesi.
- P07 / 7 Flaş Uyarısı: Doyum limitine ulaşan keçe havuzunun anakartı durdurması.
- B200 / B204 Hata Kodları: Voltaj dalgalanması veya kafa yanması kaynaklı blokajlar.
- 5100 Taşıyıcı Hatası: Enkoder şeridi kirlenmesi veya purge unit mekanik sıkışması.
Fiziki Mürekkep Keçesi Değişimi
- Yalnızca yazılım sıfırlanıp keçe yenilenmezse taşan mürekkep alt kasaya akar.
- Taşan atık mürekkep tabandaki güç ünitesine (PSU) ulaştığında kısa devre yapar.
- Enkoder sensörüne bulaşan mürekkep çizgili ve çift baskıya yol açar.
- Kalıcı revizyonda atık haznesi temizlenmeli ve emici keçe grubu yenilenmelidir.
Grup İletişim Ankara Canon G3411 Laboratuvar Çözümleri
Kilitlenen, servis moduna girmeyen veya 5B00 hatası veren Canon G3411, G2411, G3420 ve G3460 serisi yazıcılarınızı Ankara Canon Servisi merkezimizde garantili olarak revize ediyoruz. Atölyemizde orijinal yazılım protokolleri, ultrasonik kafa açma istasyonları ve fiziksel keçe değişimiyle anakartınızı riske atmadan kalıcı çözümler üretiyoruz.
- Orijinal arayüzle anakart EEPROM sayaçlarının güvenli sıfırlanması
- Alt kasa emici keçe havuzunun sökülerek orijinal yedek pedlerle değişimi
- Vakum pompa (purge unit) ve mürekkep besleme hortumlarının hava tahliyesi
- Nozül desen testi ve mikron düzeyinde kafa ayarı kalibrasyonu ile teslimat
